Service σε ρολά ασφαλείας & γκαραζόπορτες

Safety Smart Durability Reliability Efficiency 

Επισκευές σε ρολά και γκαραζόπορτες

Επισκευές σε ρολά και γκαραζόπορτες

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας, διαθέτουμε την κατάλληλη γνώση η οποία μας καθιστά ικανούς να σας εξασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα εργασιών συντήρησης & επισκευής, πάντα με τα καλύτερα εγγυημένα υλικά, ενώ είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις ακόμα και στις πιο απαιτητικές προκλήσεις. 

επισκευή σε γκαραζόπορτα

Στην Smart Doors, παρέχουμε συνεχής τεχνική υποστήριξη και πιστεύουμε ότι την διαφορά την κάνει η λεπτομέρεια που προϋποθέτει γνώση, εμπειρία και επαγγελματισμό. Επίσης διαθέτουμε ανταλλακτικά για όλους σχεδόν τους τύπους ρολών καθώς και σύγχρονους πίνακες αυτοματισμού και κοντρόλ για όλες τις γκαραζόπορτες και τα ρολά. Για  επισκευές στα ρολά ασφαλείας, γκαραζόπορτες και μηχανισμούς υπεύθυνοι είμαστε εμείς.


Ο προληπτικός έλεγχος και η συντήρηση στα μηχανικά μέρη μιας γκαραζόπορτας η ρολού καθώς και στους λοιπούς περιφερειακούς μηχανισμούς, διασφαλίζει τη σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργία τους. Με εμπειρία,  συνέπεια και υπευθυνότητα,  αναλαμβάνουμε επισκευές και συντήρηση ρολών ασφαλείας, παντός τύπου γκαραζόπορτας καθώς και περιφερειακών μηχανισμών, ενώ μπορούμε να μετατρέψουμε και παλιά χειροκίνητα ρολά σε ηλεκτροκίνητα.

Οι επισκευές Ρολού, Μοτέρ, Γκαραζόπορτας, είναι δική μας υπόθεση

Αναλαμβάνουμε συντήρηση και επισκευή σε ρολά ασφαλείας, γκαραζόπορτες και μηχανισμούς οποιουδήποτε τύπου, υπεύθυνα, γρήγορα και σε χαμηλές τιμές. 


Άμεση τηλεφωνική υποστήριξη .

κιν: 6938844200

Εμπειρία, Συνέπεια, Εγγύηση Επισκευής.

Smart Doors Ρολά | Ρολά Καταστημάτων ασφαλείας| Επισκευές Ρολών και αντικατάσταση| Γκαραζόπορτες | Μηχανισμοί γκαραζόπορτας | υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης | Μοτέρ


Οι επισκευές Ρολού, Μοτέρ, Γκαραζόπορτας, είναι δική μας υπόθεση!

Επισκευές σε ρολά ασφαλείας & γκαραζόπορτες

Μπορούμε να επισκευάσουμε όλους τους τύπους και αυτόματες πόρτες γκαράζ, ρολά, πόρτες και πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και βιομηχανικές πόρτες.

Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συντηρήσεις Θυρών και Ρολών σε όλη την Αθήνα και Πειραιά.

Εάν η χαλασμένη πόρτα ή το ρολό σας ,εμποδίζει να ανοίξετε το κατάστημά σας ή την επιχείρησή σας, καλέστε μας στο 6938844200 για σέρβις έκτακτης ανάγκης βιομηχανικών πορτών και ρολών καταστημάτων.

Σέρβις ρολού & γκαραζόπορτας
Προληπτική συντήρηση σε ρολά καταστημάτων

Επισκευή & αντικατάσταση σε σπασμένα ελατήρια από γκαραζόπορτες.

Όλα τα μηχανικά εξαρτήματα, έτσι και τα ελατήρια της γκαραζόπορτας έχουν μια ορισμένη διάρκεια ζωής, ένα εύρος, ανάλογα με τη χρήση και η λειτουργία μιας πόρτας με σπασμένα ελατήρια μπορεί να γίνει αιτία ατυχήματος και πρέπει να διορθώνεται η φθορά όσο γίνεται πιο γρήγορα. Τα ελατήρια μιας τυπικής πόρτας γκαράζ έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από  28,000 κύκλους. Μετά από αυτή τη χρήση το ελατήριο αρχίζει να φθείρεται. Πρόκειται για αποτέλεσμα ενός φαινομένου που ονομάζεται κόπωση (stress) του ελατηρίου. Τα ελατήρια είναι ένα αναλώσιμο μέρος του μηχανισμού μιας γκαραζόπορτας. Η πρόληψη και η σωστή και τακτική συντήρηση στα μηχανικά μέρη μιας της πόρτας διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία της και μας γλιτώνουν από διάφορα προβλήματα φθορών και βλαβών.

Στις γκαραζόπορτες οροφής ένα σημείο κλειδί που θα πρέπει να ελέγχεται για τυχόν φθορές είναι τα ελατήρια γκαραζόπορτας που αντισταθμίζουν το βάρος της πόρτας έτσι ώστε η πόρτα χειροκίνητα να ανοίγει και να κλείνει χωρίς να χρειάζεται δύναμη και κόπο.

Εάν ένα ελατήριο γκαραζόπορτας σπάσει, πρέπει να κανονίσουμε άμεσα για την αντικατάσταση και κατασκευή των ελατηρίων της και να να μην αποπειραθούμε να την λειτουργήσουμε.

Πάντα πρέπει να αλλάζουν όλα τα ελατήρια μαζί.

Εάν σπάσει, για παράδειγμα, το αριστερό σετ ελατηρίων, πρέπει να αλλάξουμε και το δεξί διότι και η δική του διάρκεια ζωής έχει πια εξαντληθεί.

Η αλλαγή ελατηρίων  σε μια γκαραζόπορτα είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται με προσοχή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, καθώς η ενέργεια που συσσωρεύεται στα ελατήρια είναι εξαιρετικά μεγάλη. Επιπλέον, μία γκαραζόπορτα οροφής είναι ένα αρκετά βαρύ και ογκώδες προϊόν που ανυψώνεται σε σημαντική απόσταση από το έδαφος.

Εάν διαθέτουμε μία καλή πόρτα, δεν πρέπει να μας ανησυχεί το ενδεχόμενο να σπάσουν τα ελατήρια (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε τις απαραίτητες και συνιστάμενες προφυλάξεις, όπως το να στεκόμαστε σε απόσταση από την γκαραζόπορτα όσο αυτή είναι σε κίνηση). Λόγω του ότι η μέγιστη δύναμη από τα ελατήρια ασκείται όταν η πόρτα είναι κατεβασμένη, ένα ελατήριο είναι πολύ πιο πιθανόν να σπάσει όταν η γκαραζόπορτα είναι πολύ κοντά στην κατεβασμένη θέση της. Αυτό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις ασφαλείας μίας καλής πόρτας γκαράζ, μετατρέπει το σπάσιμο των ελατηρίων σε απλή ενόχληση (μέχρι να αλλαχθούν) και όχι σε κίνδυνο.

Εάν κάποιο από τα ελατήρια του ρολού ασφαλείας έχει σπάσει (και γενικά, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά στην πόρτα) δεν προσπαθούμε να λειτουργήσουμε το ρολό καθώς εγκυμονεί κίνδυνος τόσο για το ίδιο όσο και για τον χρήστη.

Για πρόσθετη ασφάλεια:

Προσφέρουμε επίσης μια πλήρη υπηρεσία συντήρησης συμβολαίου με τακτικές προγραμματισμένες επιθεωρήσεις και διαστήματα συντήρησης για όλες τις πόρτες, τα παράθυρα (παντζούρια) και τα ρολά αλουμινίου.

Διαθέτουμε  μια ολοκληρωμένη γκάμα ανταλλακτικών για ρολά σπιτιών, μαγαζιών, γκαράζ και τηλεχειρισμών που μπορούν να τοποθετηθούν σε υπάρχουσες γκαραζόπορτες και οικιακά ρολά.

Μάρκες που εξυπηρετούμε:

SOMFY - Proteco - VDS - novoferm - FAAC - BENINCA - GAPOSA - elsamec - SIMU - KEY - ROGER - HORMANN - GENIUS - DASPI - Teckentrup - DEA - DELMA - TAU - BERNAL - BFT - STAGNOLI - Telcoma - STANLEY - Somfy - seav - Electronic Door - SERAI - ACM - GR - Genie - Martin - Sommer - Liftmaster - Marantec - Crawford - Normstahl - Wayne - Nice - RIB - King 

Υπηρεσίες

Επισκευές σε μηχανισμούς αυλόπορτας και γκαραζόπορτας

Προληπτικός έλεγχος σε ρολά ασφαλείας και γκαραζόπορτες

Η γκαραζόπορτα συνήθως αποτελεί και την μεγαλύτερη σε μέγεθος πόρτα σε κάθε σπίτι. Είναι η πρώτη πόρτα που ανοίγει όταν κάποιος εισέρχεται στο σπίτι του με το αυτοκίνητο και η τελευταία πόρτα όταν φεύγει. Συνήθως οι γκαραζόπορτες χρησιμοποιούνται πάνω από χίλιες φορές κάθε χρόνο και πολύ περισσότερες στις πολυκατοικίες. Μία καλά συντηρημένη πόρτα γκαράζ παρέχει ασφάλεια και ευκολία ενώ μία κακή συντηρημένη πόρτα εκτός από δυσκολία στην χρήση μπορεί να εγκυμονεί και κινδύνους ασφαλείας.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται την γκαραζόπορτα σας σε καλή κατάσταση για να αντέξει και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να έχει ομαλή λειτουργία χρειάζεται συντήρηση τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα βήματα και κόλπα συντήρησης μίας γκαραζόπορτας ώστε να παραμείνει λειτουργική, αθόρυβη χωρίς να σας δημιουργεί προβλήματα και σας βάλει σε μπελάδες.

Συντήρηση γκαραζόπορτας

Βήμα 1 Καθαρισμός πόρτας γκαράζ

Το πρώτο βήμα για να διατηρείται σε καλή κατάσταση μία γκαραζόπορτα είναι να την καθαρίζεται. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανάκι ή ένα σφουγγάρι πλύνεται την πόρτα μαζί με ένα ειδικό καθαριστικό. Τρίψετε την απαλά βγάζοντας όλη την σκόνη και τους λεκέδες που έχουν μαζευτεί και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο λάστιχο. Εάν έχετε ξύλινη πόρτα οροφής μπορείτε να την καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα καθαρό και στεγνό πανάκι. Οι ξύλινες γκαραζόπορτες μπορεί να χρειαστούν λουστράρισμα ή βάψιμο ανάλογα με την κατάστασή τους. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις γκαραζόπορτες κάθε χρόνο προσεχτικά για σημεία που ενδεχομένως χρειάζονται γυάλισμα ή βάψιμο. Αυτό εξαρτάται από το κλίμα της περιοχής και την ποιότητα του ξύλου από το οποίο είναι φτιαγμένη η πόρτα. Να καθαρίζεται πάντα και τις δύο πλευρές της πόρτας για να την διατηρείτε λειτουργική και όμορφη οπτικά.

Βήμα 2 Ελέγξτε την πόρτα για θέματα ασφαλείας

Το επόμενο βήμα της συντήρησης μίας γκαραζόπορτας είναι ο έλεγχος για θέματα ασφαλείας. Ελέγξτε με ευλάβεια τους μεντεσέδες, τα στηρίγματα, τα καλώδια ή τις αλυσίδες, τις διαδρομές και τα γρανάζια για την σωστή λειτουργίας τους. Είναι σημαντικό βήμα και πρέπει να γίνεται κάθε τρεις μήνες. Επίσης ελέγξτε εάν οι βίδες  είναι σφιγμένες αρκετά. Ελέγξτε εάν υπάρχουν εξαρτήματα τα οποία έχουν διαβρωθεί ή χαλάσει και αλλάξτε τα αμέσως καθώς είναι επικίνδυνο να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Επιπλέον ελέγξτε κατά το πόσο η πόρτα έχει ισορροπία και είναι σταθερή.

Βήμα 3 Λίπανση γκαραζόπορτας

Η λίπανση της γκαραζόπορτας είναι από τα πιο σημαντικά βήματα της συντήρησης. Το πιο σημαντικό μέρος είναι να βρείτε το κατάλληλο λιπαντικό και να την λιπαίνεται σωστά ώστε να λειτουργεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η λίπανση είναι το κλειδί για την υγεία της γκαραζόπορτας σας. Κάνει τις γκαραζόπορτες να δουλεύουν σωστά, να μην κάνουν θόρυβο και να αντέχουν στην διάβρωση από φυσικές φθορές. Όλες οι βίδες τα γρανάζια και οι μεντεσέδες από τις γκαραζόπορτες θέλουν λίπανση κάθε τρεις μήνες. Το WD40 αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την λίπανση στις γκαραζόπορτες.

Service garage doors & gate automations
Επισκευή μοτέρ γκαραζόπορτας